Wie ben ik
Mijn naam is Annemieke Koek.

Na jaren van werken als verpleegkundige in de gezondheidszorg werd het voor mij duidelijk: "... zo kan ik niet verder." Mijn lichaam gaf allerlei signalen af, zoals migraine, problemen met de spijsvertering, vermoeidheid, enzovoort. Door de enorme tijd- en werkdruk was er te weinig aandacht voor de clint. Hierdoor ontstond er bij mij veel onvrede.

Ook de manier waarop gezondheidszorg werd ingevuld, stuitte mij tegen de borst. De westerse manier van werken in de gezondheidszorg is er n van achteraf. Als je ziek bent kunnen de doktoren pas iets voor jou betekenen. Dit moest toch anders kunnen?

In mijn zoektocht kwam ik in 2008 uit bij de opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage. Deze opleiding bracht mij veel nieuwe inzichten. De belangrijkste was dat het tijd werd dat ik voor mijzelf koos. De massages die ik tijdens de opleiding heb gehad brachten mij steeds opnieuw naar mijzelf. Voelen wat er nu werkelijk speelt in het lichaam, voelen waar de spanning zat. En leren hoe de spanning door aanraking kan worden losgelaten. De opleiding heb ik in 2011 afgerond.

Mijn gezondheid is er flink op vooruit gegaan, de migraine is verleden tijd, de spijsvertering is verbeterd en de vermoeidheid is weg.

In 2011 ben ik gestart met een opleiding Voetreflex Plus. Tijdens deze opleiding, waar zowel de westerse- als de Chinese massages werden geleerd, heb ik ook de opleiding Chinese voetreflex gevolgd. Dit sluit prachtig bij elkaar aan. Deze opleidingen zijn in 2014 afgerond.

Het aanleren en onderhouden van diverse behandelingstechnieken vind ik erg belangrijk. Daarom blijf ik bijscholen en volg ik regelmatig workshops.

2012 Massagepraktijk Adisa  |  06 23 22 11 31  |  info@massagepraktijkadisa.nl  |