Oncoreflex

Deze massage is een vorm van Voetreflex Plus behandeling voor het ondersteunen van mensen met kanker.

Nog niet zo heel lang geleden werd er gezegd dat je niet mocht masseren als iemand kanker had. Er was dan kans op uit zaaiingen. Dit is achterhaalt. Sterker nog het heeft juist een heel positief effect op je lichaam, op je denken en voelen.

Tegenwoordig wordt massage juist aan bevolen. Als je kanker hebt komt je lichaam alleen maar in aanraking met pijnlijke zaken als onderzoeken, bloedprikken, operaties, bestraling en wat al niet meer. Bij menselijk contact moet je oppassen.

Hoe eenzaam moet iemand zich dan wel niet voelen. Niets is zo erg als ziek zijn en niet aangeraakt mogen worden. De huid, het grootste orgaan van het lichaam, schreeuwt om liefdevol aangeraakt te worden. Het lichaam staat op scherp want het kent vooral pijnlijke en koude aanrakingen.

Bij oncoreflex beginnen de aanrakingen meteen tijdens of na de chemo om zo een optimale werking van het lichaam te verkrijgen. Dan zijn er massages om het lichaam te ondersteunen en aan te sterken voor de volgende chemo behandeling.

Er zijn ook speciale massages bij emotionele problemen.

Tot slot zijn er speciale massages voor als behandelingen klaar zijn en de lichamelijke klachten en emotionele onbalans gaan toeslaan. Deze massage verlichten onder andere klachten van vermoeidheid, neuropathie, oedeem, obstipatie, pijn, hand- en voetsyndroom (jeuk ,roodheid, blaren).

2012 Massagepraktijk Adisa  |  06 23 22 11 31  |  info@massagepraktijkadisa.nl  |