Tuina-massage

Wat is tuina-massage?
Tuina-massage (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek. Het betekent letterlijk duwen (tui) en vastpakken (na). De tuina-massage komt uit de traditionele Chinese geneeskunde, die al zon 2200 jaar wordt beoefend.

Hoe werkt tuina-massage?
Bij tuina-massage gaat het om het oplossen van blokkades in het weefsel. Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen en op specifieke punten, waardoor de Qi (energie) en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen. Door de tuina-massage worden afvalstoffen sneller afgevoerd. De vitaliteit neemt toe, klachten verminderen of verdwijnen en lichaam en geest ontspannen. Naast het masseren kan er ook gebruik worden gemaakt van cupping, guasha en moxa.

Hoe ziet een tuina-massage eruit?
De behandeling is een combinatie van Chinese therapeutische massage van de meridianen, acupressuur en manipulatie van de acupunctuurpunten. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellenbogen. Op die manier stimuleert tuina-massage het zelf herstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezing ondersteunend werkt.

Wat kan tuina-massage voor mij doen?
Tuina-massage werkt diep door in het hele lichaam. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen. Tuina-massage helpt om te ontspannen, maar kan ook verlichting geven bij diverse fysieke en emotionele klachten. De tuina-massage helpt bij migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.
2012 Massagepraktijk Adisa  |  06 23 22 11 31  |  info@massagepraktijkadisa.nl