Meridiaan massage

Meridianen vormen samen met de acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam. Door dit systeem wordt het hele lichaam van energie voorzien.

Meridiaan massage is een massage waarbij de energiebanen (meridianen) en de daarbij behorende acupunctuurpunten of energiepunten gemasseerd worden. Hierdoor beļnvloed men de energie doorstroom naar alle organen en lichaamsdelen van het lichaam. Wanneer de energie goed doorstroomt heeft dit invloed op alle niveaus van de oppervlakte van de huid tot aan de dieper liggende organen. De Meridiaan massage werkt door op zowel het geestelijk als lichamelijk welzijn van de persoon.

Ook bij mensen met stress of psychische klachten werkt het bewegen en toevoegen van energie in het lichaam positief omdat lichaam, ziel en geest een eenheid zijn. Het heeft dus ook een grote invloed op het geestelijke aspect van de mens. Als de energie weer gaat stromen, ontstaat er ontspanning in het lichaam.

Doordat de energie die door de meridianen stroomt wordt vrij gemaakt, voelt men zich gezonder, vitaler, vrijer, helderder en meer ontspannen. Bovendien zorgt de vrije stroom van energie voor meer weerstand.

Een meridiaan massage is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, raadpleeg bij ziekte altijd eerst een arts.

© 2012 Massagepraktijk Adisa  |  06 23 22 11 31  |  info@massagepraktijkadisa.nl  |