Zwangerschapsreflexologie

Als je zwanger bent kan je lichaam wel wat ondersteuning gebruiken. Zwanger zijn is top sport! Het is dan ook niet zo gek dat er vaak allerlei klachten ontstaan. Voetreflex plus behandelingen kunnen vaak veel ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap. 

Tijdens zwangerschap
Je lichaam heeft aandacht nodig en daarbij helpt massage. Massage bestrijdt vermoeidheid en slapeloosheid, misselijkheid en braken, maagzuur en obstipatie, maar ook vocht vasthouden, spataderen en kramp.

Bij hoofdpijn en migraine werkt een massage pijn verlichtend. Massage draagt bij aan balans bij stemmingswisselingen, paniekaanvallen en hyperventilatie. Verder heeft massage een positief effect bij bestrijding van ontstekingen van blaas en urineweg. Een massage helpt bij bestrijding van pijnen in rug, liezen en bekken. Werkt verlichtend bij harde buiken of gevoelige borsten. Houdt de bloeddruk mede in balans.

Als de baby in stuitligging ligt kan er vanaf week 33 begonnen worden om met massage de baby te laten draaien.

Bevalling
Bij overtijd zijn kan voetreflex de bevalling stimuleren. Ook tijdens de bevalling kan als de bevalling niet wil opschieten voetreflex helpen.

Na de bevalling
Na de bevalling stimuleert een massage het lichaam tot herstel. Emotioneel draagt een massage bij aan ontspanning.

Voor de baby
Een natuurlijke lekkere baby massage met aandacht, warmte en liefde.

Er zijn korte massages voor de pas geboren baby’s om klachten aan te pakken bij darmkrampjes, overgeven en obstipatie. De massage kan helpen als de baby onrustig is of langdurig huilt. Overgevoelige -, overactieve-, emotioneel gestreste - en boze of geďrriteerde baby’s kunnen veel baat hebben bij een massage behandeling.

Miskraam
Als de zwangerschap niet gelukt is, kan massage een welkome bijdrage zijn voor het emotionele en lichamelijk herstel. Ook als er een miskraam is en het vruchtje niet wil loslaten.

© 2012 Massagepraktijk Adisa  |  06 23 22 11 31  |  info@massagepraktijkadisa.nl  |